Сопственикот на локална продавница во Њујорк им поставува математички задачи на муштериите и ако ги решат им дава 5 секунди да си земат што сакаат

„Мојата единствена цел е да им помогнам на луѓето на кои знам дека им треба помош. Но, сакам тоа да го направам на забавен начин и да им го разубавам денот“ – објаснува Ахмед Алван, сопственикот на продавницата.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.