Сопственикот на „Луј Витон“ прави гелови за дезинфекција за француските болници

Сопственикот на „Луј Витон“ ќе започне со достава на гелови за дезинфекција на раце низ болниците во Франција.

Францускиот луксузен бренд ќе произведува антибактериски гел на три од неговите фабрики за парфеми и козметика за да помогне во справувањето со националниот недостиг на производот.

Околу 12 тони антибактериски гел се очекува да бидат произведени на трите француски локалитети во наредните денови, онаму каде што обично се прават Christian Dior и Givenchy производи. Гелот ќе биде доставен „бесплатно“ на здравствените власти низ целата земја, особено на 39-те државни болници во Париз.

Великодушната понуда портпаролот на париската болница во Париз ги опиша набавките на антибактериски гел како „слаби“, пренесува „Гардијан“, додавајќи дека други компании исто така рекле дека ќе донираат потрошен материјал како и кога е потребно.