Свештеникот држи миса онлајн за тоа како требало да ги читаме пораките од Бог (Чекајте да дојде моментот!)

Застанете малку и запрашајте се „Господи, што сакаш да ми кажеш преку оваа порака?“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.