Тежок е печалбарскиот живот, особено кога со Ламборџинито ќе си отидеш дома во селото

Требало да си купи Лада Нива, ама изгледа заборавил кој е и од каде доаѓа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.