Типичен австралиски проблем во канцеларија, опасен по живот!

Во Австралија, дури и канцеларијата може да биде многу опасно место. Многумина од нас би замрзнале во ужас, но за Австралијците ова е обично секојдневие. Вработените дошле во канцеларијата и се сретнале со неочекуван гостин – питон. Влекачот демнел на работната површина во послужавник со документи. За среќа, овој питон не е отровен и не претставува опасност за луѓето. Но, тој сè уште може да направи проблем, затоа што неговото касање не може да се нарече безболно.

Без размислување двапати, вработените повикале специјалист. Змијаџијата Стјуарт Мекензи се упатил кон предизвикот. Тој брзо го фатил влекачот, и се рабира, го фотографирал целиот процес. Неканетиот гостин бил изнесен од канцеларијата и пуштен во дивина.