Тројца различни дедовци прв пат во животот пробаат трева

Едниот не пробал затоа што едниот израснал во многу религиозна средина и тоа било табу, другиот никогаш немал потреба затоа што секогаш си бил весел човек, дури не ни пиел алкохол, а третиот едноставно мислел дека тоа е негативна работа и никогаш не сакал да проба.

Да ги погледнеме нивните реакции со текот на времето. Тој што не пиел ни алкохол најмногу го фати :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.