Турскиот сладоледџија плати наеднаш за сите луѓе што ги зафркавал тој ден

Да отидеш во Турција и да не јадеш ваков сладолед, исто како да не си ни бил :).

Овој пат финтата на сладоледџијата не му успеа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.