Зоки Поки, наставничката и кучињата на улица (виц)

Одделението на Зоки Поки оди по тротоарот со наставничката, двајца по двајца. По некое време гледаат на улицата две кучиња како ја прават онаа работа. Зоки Поки не пропушта да ја стави наставничката во незгодно:
– Наставничке, наставничке, што прават овие кучиња?
Наставничката збунето одговара:
– Па како што гледаш Зоки, едното е болно, а другото го носи на грб.
Зоки Поки по кратко мислење вели:
– Е така ти е тоа во животот наставничке. Ти го носиш на грб, а тоа те е*е во г****…