Овен(21 мар – 20 апр)

Карактеристики

Елемент Оган

Карактеристикиоптимисти, авантуристи, храбари

Планета Марс

Поволни партнерства Лав, Скорпија, Стрелец

Неповолни партнерства Водолија, Јарец, Девица

Среќни броеви 1, 8, 9

Ден Среда

Сезона Пролет

Боја Црвена

Камен Рубин, Дијамант, Аметист