Авто-мото

Драматичен момент кога на минибус му пука гума на автопат, а резултатот се 8 повредени Британци на првиот ден од одморот во Тајланд

Оваа снимка од безбедносна камера го прикажува застрашувачкиот момент на несреќата на пат кон популарното одморалиште Патаја на источниот брег на земјата.

Нестрпливиот возач на камион нема време за губење чекајќи го возот да помине

Овој возач на камион во Полска или не ја виде или едноставно реши да помине преку рампата на преминот преку железничката пруга. Поради оваа негова огромна грешка, несреќата беше неизбежна и резултираа со 4 повредени патници во возот.

Со помош на овие монтажни елементи секој може да биде велосипедист на вода

Компанија создаде монтажен комплет кој му овозможува на секој кој има велосипед, да биде велосипедист на вода. Комплетот за велосипеди Shuttle беше измислен од починатиот италијански дизајнер Роберто Сивиеро на крајот на 90-тите и сега е продаван во над 60 земји, вклучително и САД и Канада. Комплет вклучува пропелер која е фиксиран за предното тркало

Шведскиот производител на суперавтомобили Кeнигсег во мисија да ја сруши бариерата од 500 км/час

Откако Бугати, со својот суперавтомобил Bugatti Chiron Super Sport 300+ минатото лето постави рекорд на нешто помалку од 490 км/час, Кeнигсег сака да се врати на врвот на го брзинските рекорди со „нормалните“ автомобили. Тие сакаат да го сторат тоа со Koenigsegg Mission 500, автомобил, кој во основа ќе биде Koenigsegg Jesko, кој со своите

Кинеска магија: Цел автобус исчезна, како во земја да пропадна!

Оваа трагична несреќа се случи во градот Сининг, Кина во која автобус исчезна во дупка која се појави додека автобусот стоеше на постојка, по што се случи експлозија. Причината е сè уште непозната, но јасно е дека има 6 мртви, добар број повредени и 10 исчезнати.