Вицови

Жената на забар и љубоморниот сопруг (виц)

Жена отишла на забар. Седнала на столот и забарот започнал да работи. Работата била доста сериозна, па процедурата потрајала еден час повеќе од предвиденото. Љубоморниот сопруг почнал да ѝ ѕвони сѐ почесто и почесто, а жената морала да му спушта зошто не можела да зборува. Постојаното ѕвонење на 10 секунди го изнервирало забарот, кој по

Мажените жени го лижат или го шмукаат сладоледот? (виц)

Шерлок Холмс и доктор Вотсон гледаат две жени како лижат сладолед. Големиот детектив го прашува својот пријател: – Вотсон, според Вас, која од двете дами е мажена? Таа што го лиже или таа што го шмука сладоледот? Докторот се замислил и после долго мислење кренал раменици: – Не можам да одгатнам! Кажете ми Вие! Шерлок

Авион без пилот (виц)

Авионот успешно полетува од пистата, ја достигнува саканата височина, се стабилизира и се слуша компјутерски глас: – Почитувани патници, ова е првиот лет во историјата на човештвото, целосно управуван од компјутерски систем на Windows. Летаме на висина од 11.000 метри, сите системи работат нормално, температурата на воздухот е минус 15 степени, минус 15 степени, минус

Синот прв пат отишол во стри*тиз бар и видел нешто што не треба (виц)

Мајката загрижена му се јавува на синот-тинејџер: – Сине, каде си, единаесет и пол е, а утре си на училиште! – Мамо, немој да се лутиш, но јас сум во еден стриптиз бар. – Гледаш ли нешто што не треба да гледаш? – Да! – Што? – Тато…

Рибарот и чуварот кој го фатил да лови во забранета зона (виц)

Еден рибар уловил две риби во забранена зона и му дошол чуварот.
– Е сега те фатив на дело и ќе платиш дебела казна!
Рибарот го замолил:
– Немој така веднаш со казни. Овие две риби ми се домашни миленичиња. Ги носам тука еднаш неделно да…

10 кратки вицови за повесел викенд

– Шефе, како така, сите се на море а јас на работа? – Хм, погледни од добрата страна, сите трошат, ти печалиш! – – – – – – – Министерството за здравство не успеа да се справи со дебелеењето на нацијата. Затоа сега задачата ја презеде министерството за економија. – – – – – –

Новата девојка на најдобриот другар (виц)

– Брат, нешто си ми сомнителен во последно време. Кажи ми, ама искрено, да не имаш нова женска? – Се разбира дека имам. – Абе ај! И која е? – Е тоа нема да ти го кажам. – Зошто бе, нели сме најдобри другари? Јас ти посакувам се најдобро да се ожениш како мене. –

Што правеле комшијата и комшивката сношти? (виц)

среќаваат двајца комшии:
– Еј Зоки, како си ме насмеал сношти! Баш поминував покрај вас и гледам дека завесите на спалната не ти беа спуштени. Не можев да се воздржам, па ѕирнав и те видов како гол ја бркаш жена ти. Се згазив од смеење!

Шефицата и мажот (виц)

Три жени работеле во канцеларија и решиле да си тргнат порано од работа затоа што шефицата ја немало. Едната тргнала на шопинг, другата на фризер, а третата право дома. Се вратила дома, ја отворила вратата од спалната и што да види, мажот ѝ со шефицата во кревет…