Електричар ѝ ги поправил светлата на 72-годишна старица, а потоа ги убедил соседите целосно да ѝ го променат животот

Да се расипе нешто во вашиот дом е прилично непријатно. За среќа, одлично е кога има некој кој може да ви помогне, а уште подобро е кога тоа го прави целата ваша заедница. Мајсторот и електричар Kон Кини од Масачусетс, неодамна бил повикан во домот на стара дама, но открил толку многу проблеми во куќата

Експериментот на Елен Лангер кој докажа дека староста постои само во нашиот ум

Сите знаеме дека човекот е стар колку што се чувствува. Но, ретко кој ја сфаќа сериозно оваа фраза, затоа што нè научија дека сигурно мора да се остари, со сите не многу пријатни околности. Што ако ви кажеме дека можеме да одбиеме да остариме и да пропаднеме? Познатиот американски психолог Елен Лангер со својот смел

Руски ветеринар ги кажува основните 7 правила за правилна нега на домашните миленичиња

Пред да посвоите или дури и да купите домашно милениче, мора да се има предвид дека потребната грижа за да се обезбеди квалитетен живот на домашните миленици е далеку од обезбедувањето вода, храна и покрив. Александар Стрижаков е искусен ветеринар од Москва, кој одлучи да им даде важни предупредувања и совети на сопствениците на домашни

Поучна приказна: Уметноста да знаете што да избегнувате во животот

Дали некогаш сте помислиле дека помалку значи многу повеќе? И дека колку повеќе едноставност и умереност има во нашите животи, полесно ни е да се движиме низ него. Сигурно ви се случило додека шетате во паркот мало камче да ви влезе во чевлите, но вие сепак го оставате таму, па дури и се навикнувате на

6 вида фотографии од деца кои не треба да ги објавуваме на социјалните мрежи

Ерата на социјалните медиуми ни даде многу нови феномени, а еден од нив е познат како споделување. Споделувањето е практика кога родителите се чини дека премногу ги користат социјалните медиуми кога споделуваат фотографии и ажурирања на своето дете со остатокот од светот. Додека родителите може да имаат добри намери додека го прават тоа, објавувањето на

Зошто треба да започнеме да спиеме без облека и пижами

Луѓето кои спијат помалку имаат поголема веројатност да имаат проблеми со прекумерна тежина, имаат тенденција да бидат помалку активни и генерално се помалку здрави, според ова истражување. Сепак, како што се испостави, еден од најлесните начини да се избегне сето ова е да се соблечат пижамите. 1. Помага да спиеме подобро Излегува дека спиеме подобро

Пофалбите и охрабрувањата од другите луѓе не ни помагаат да работиме подобро, а еве и зошто

Навикнати сме да мислиме дека добивањето повратни информации ќе ни помогне да растеме. Но, истражувачите од Харвард откриле дека тоа не е најдобрата стратегија. Тие спроведоа неколку експерименти кои покажаа изненадувачки резултати: барањето совет, наместо повратна информација, е многу покорисно. 1. Повратните информации честопати се премногу нејасни. Повратните информации што ги добиваме честопати се премногу