Македонски несекојдневни ситуации

Само во Македонија: Скопјанка дознала дека има ДВА ЕДИНСТВЕНИ матични броеви откако ѝ бил издаден „необичен“ извод од матична книга на родените

60-годишна Скопјанка која е родена во Скопје го чекала изводот од матична книга на родени 2 недели, за најпосле да стигне по пошта без матичен број и без државјанство. На прашањето зошто е тоа така упатено службеник на шалтерот во Министерството за правда одговорот е: „Што си правела ти со матичните?“     Се испоставило

Познатиот прилепски наставник Гоце Бумбароски со порака до МОН откако чекале три месеци да добијат учебници, а сега тие поставуваат и небулозни правила во врска со нив

М-р Гоце Бумбароски е одделенски наставник ООУ „Кочо Рацин“ во Прилеп и магистер по менаџмет во образованието. Тој е омилен помеѓу своите ученици, а тоа е така затоа што преку креативни начини им ги предава лекциите и им го пренесува знаењето. Истовремено тој е „без влакна“ на јазикот и отсекогаш се заложувал за најдоброто за

Кога славните личности ќе го вкусат „слаткиот“ живот во нашата чудесна Македонија (втор дел 12 фотографии)

Уште некои славни личности решија да им се придружат на веќе дојдените странци во нашата земја. Дали слушнаа дека супер се живее или сакаа само да го израдуваат македонскиот народ, останува да одлучите вие. Ајде, да видиме што би правеле и како би изгледале овие ѕвезди во Македонија по одредено време.   1. „Меси по

Кога славните личности ќе го вкусат „слаткиот“ живот во нашата чудесна Македонија

Сите славни, а и неславни личности си имаат свои двојници. Интересното е што овие двојници често имаат сосема различен живот едни од други. Но, замислете ги славните личности, холивудските ѕвезди, спортисти, пејачи, ако живеат во Македонија барем на еден ден. Епа, ние ги најдовме двојниците на некои од нив и ги „преселивме“ во Македонија. Погледнете

Вработена во „8-ми Септември“ одзела платежна картичка од пациент и си пазарела по маркети

Вработена во Градската општа болница „8-ми Септември“ се здоби со кривична пријава откако е утврдено дека одзела платежна картичка на човек кој лежел во болницата, пазарела низ неколку продажни објекти, па потоа ја вратила картичката.   53-годишната жена во службен разговор го признала делото, и после целосното документирање ќе бидат преземени мерки. А дали на

Амбициозен млад човек од Македонија сака да ви го најави својот иден проект и уште поважно да ви каже како се сака Македонија

Патот пред него е долг, веројатно многу работи ќе се сменат додека не стигне до целта, можеби и целата идеја, но она што ќе остане е оптимизмот и патриотизмот што зрачат од него.