Загатки и тестови

ТЕСТ: Колку броеви гледате на фотографијата?

Започнете го денот со овој краток и забавен тест. Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете и обидете се да откриете колку вкупно броеви постојат на истата. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ за вид: Кој број се наоѓа на фотографијата?

Проверете го вашиот вид со овој краток тест. Едноставно погледнете ја следната фотографијата и обидете се да откриете кој двоцифрен број се наоѓа на истата. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Што прво забележавте на фотографијата? Вашиот одговор открива како размислувате

Нашиот мозок се состои од 2 хемисфери, а притоа секоја од нив се одликува со специфични функции. Внимателно погледнете ја следната фотографија, одговорете што прво забележавте и откријте која сфера повеќе ја користи вашиот мозок. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: 1. Ако прво го забележавте пејсажот Кај вашите

ТЕСТ: Дали може да ја пронајдете единствената разлика за 5 секунди?

Проверете ја вашата способност за брзо забележување на деталите. Внимателно погледнете ги следните 2 фотографии и обидете се за што е можно пократко време да ја пронајдете единствената разлика меѓу истите. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Кој истражувач прв ќе стаса до кралицата?

Проверете колку сте брзи во решавањето на тестовите и загатките. Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се за колку што е можно пократко време да откриете кој истражувач прв ќе го пронајде вистинскиот пат т.е прв ќе ја види кралицата? Дали успеавте?

8 прашања на училишните натпревари кои би ги збуниле и возрасните со високо образование

Знаењето што наставниците внимателно го ставаат во нас не е секогаш успешно асимилирано. Некои деца забораваат на фактите за време на паузата, додека други ги паметат пред тестовите. Но, има и уникатни луѓе кои успеваат да одат на предметни олимпијади и да ги освојат. Некои ученици, веќе во 6 одделение, можат да именуваат кој било

ТЕСТ: Првата разлика што ќе ја забележите, тоа е вашиот карактер

На прв поглед овие фотографии се исти, но сепак меѓу истите постојат одредени разлики. Токму разликата која прва ќе ја забележите, открива каква личност сте т.е каков е вашиот карактер. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: 1. Опашка Вие сте личност со добро срце, која секогаш им помага на

Која боја се овие јагоди? Внимавајте, не треба да им верувате на вашите очи

Дали сакате да започнувате расправии? Да се опуштите со предизвикување сеопфатна војна на интернет? Па тогаш ќе ја обожавате оваа загатка, која е подобра од од оној сино/златен фустан кој не мачеше пред неколку години. Така е, има уште една слика во градот што сигурно ќе започне жестока дискусија или две. Овој пат тоа се

ТЕСТ: Дали можете да ги пронајдете сите грешки во овие 5 илустрации?

Понекогаш работите не се на свое место во домот и тоа може прилично да не изнервира. Но, што ако овој пат не станува збор за обични маици ставени на погрешна полица, туку сосема бесмислени работи кои се наоѓаат на погрешно место. Доколку сметате дека имате остар вид и сакате да го тестирате пронајдете ги грешките

ТЕСТ: Кое дрво би го засадиле во вашиот двор?

Замислете дека треба да засадите дрво во дворот од соништата. Изборот кој ќе го направите во следниот тест открива многу за вашиот карактер. За да дознаете повеќе, само погледнете ја фотографијата и изберете го дрвото што прво го привлече вашето внимание. Одговорите може да ги пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: 1. Кедар Ако сте решиле

Тест: Пронајдете ги сите грешки во овие 5 илустрации

Понекогаш гледаме слика и нешто веднаш го привлекува нашето внимание затоа што не е таму каде што треба да биде. Во друг случај чувствуваме дека нешто не е во ред, но не разбираме што точно е и затоа треба да погледнеме повнимателно. Тогаш забележуваме детали што претходно не сме ги виделе и наоѓаме се повеќе

ТЕСТ: Изберете го патот кој најмногу ви се допаѓа, а еве што тоа открива за вас

Погледнете ја следната фотографија и изберете го патот кој најмногу ви се допаѓа. Вашиот избор ќе открие што е тоа што ве прави среќни во љубовта и како може да ве освојат луѓето што ве сакаат. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: 1. Патот кон вашето срце е: Искреноста

ТЕСТ за вид: Кој број се наоѓа на фотографијата?

Проверете го вашиот вид со овој краток и забавен тест. Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се да откриете кој трицифрен број се наоѓа на истата. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.  

ТЕСТ: Дали може да го пронајдете телефонот? 90% од луѓето не успеваат

Проверете го вашиот вид, како и способноста за брзо забележување на малите детали. Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се да го пронајдете сокриениот телефон на истата. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Кој е вистинскиот сопственик на кучето?

Добро погледнете ја следната фотографија, размислете и одговорете на прашањето кој според вас, е вистинскиот сопственик на кучето. Еве што одговорот открива за вас и вашиот карактер. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори Сопственик А Три од 10 луѓе ја избираат опцијата А за точен одговор. Тоа означува дека

ТЕСТ: Дали може да ги пронајдете двете сокриени лица на цртежот?

Проверете ги вашите способности за забележување и на најсокриените детали. На следниот креативен цртеж, на кој е претставен човек, се сокриени две лица. Токму ваша задача е да се обидете да ги пронајдете истите. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.  

ТЕСТ: Изберете го окото кое најмногу ви се допаѓа и откријте што ве попречува да бидете среќни

Работите што најмногу нè привлекуваат можат да кажат толку многу за нас. Нашата потсвест има многу мистериозна природа и колку побрзо ја разбереме, толку подобро ќе откриеме што е клучот да бидеме вистински среќни. Брзо погледнете ја следната фотографија и изберете го окото што најмногу го привлекува вашето внимание. Ова е токму детаљот со кој

ТЕСТ: Кој е точниот одговор? 90% од луѓето не успеваат го решат

Започнете го денот со оваа кратка и забавна математичка загатка. Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете и обидете се да го откриете точниот одговор. Дали успеавте? Точното решние може да го пронајдете на следната страна.  

Тест: Можете ли да ги погодите филмовите гледајќи ги само овие силуети?

Киното е како магична кутија – секогаш кога ќе ја отворите, има нешто ново внатре. Неверојатно е, секогаш можете да најдете нешто различно таму: од филмови што нè тераат да размислуваме за нашето постоење, до други што не држат на работ на нашите седишта, бидејќи нивните сцени го зголемуваат нашиот адреналин, сè е таму. Филмската

ТЕСТ: Кој украде играчка од продавницата?

Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете и обидете се да откриете кој меѓу дадените луѓе има украдено играчка од продавницата. Мала помош: Не е момчето! Дали успеавте да го пронајдете крадецот? Точното решение може да го пронајдетр на следната страна.  

ТЕСТ: Која жена е сиромашна?

На фотографијата се дадени две жени. Едната од нив изминатите 10 години ги живее во сиромаштија, а неодмна има убиено човек за да покрие нејзин голем долг. Добро размислете и обидете се да откриете за која жена станува збор. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.