Јарец(22 дек – 20 јан)

Карактеристики

Елемент Земја

Карактеристики стабилни, одговорни, остроумни

Планета Сатурн

и

Поволни партнерства Бик, Јарец, Девица

Неповолни партнерства Овен, Вага, Рак

Среќни броеви 8

Ден Сабота

Сезона Зима

Боја Кафеава

Камен Оникс