Риби(20 фев – 20 мар)

Карактеристики

Елемент Вода

Карактеристики интуитивни, чувствителни, мудри

Планета Нептун

и

Поволни партнерства Риба, Рак, Бик

Неповолни партнерства Водолија, Шкорпија, Девица

Среќни броеви 3, 7

Ден Четврток

Сезона Зима

Боја Темно сина

Камен Бисер, Месечев камен, Хрисолит, Александит, Аметист