Бик(21 апр – 21 мај)

Карактеристики

Елемент Земја

Карактеристикиистрајни, верени, трудољубиви

Планета Венера

Поволни партнерства Девица, Скорпија, Јарец, Риби

Неповолни партнерства Лав, Водолија, Стрелец

Среќни броеви 6

Ден Петок

Сезона Пролет

Боја Зелена

Камен Сафир, Агат, Тиркиз, Дијамант, Брилијант