Близнаци(22 мај – 22 јун)

Карактеристики

Елемент Воздух

Карактеристикипозитивни, забавни, непредвидливи

Планета Меркур

Поволни партнерства Водолија, Лав

Неповолни партнерства Девица, Риби, Стрелец, Скорпија

Среќни броеви 2, 5

Ден Среда

Сезона Пролет

Боја Светло жолта

Камен Агат, Берил, Златен топаз