Лав(23јул – 22 авг)

Карактеристики

Елемент Оган

Карактеристики креативни, великодушни, горделиви

Планета Сонце

Поволни партнерства Вага, Стрелец, Водолија

Неповолни партнерства Бик, Јарец

Среќни броеви 5

Ден Среда

Сезона Лето

Боја Златни тонови

Камен Рубин