Стрелец(22 ное – 21 дек)

Карактеристики

Елемент Оган

Карактеристики идеалисти, филозофи, авантуристи

Планета Јупитер

и

Поволни партнерства Овен, Лав, Стрелец

Неповолни партнерства Скорпија, Рак

Среќни броеви 8

Ден Среда

Сезона Есен

Боја тиркизна

Камен Тиркиз, Рубин, Виолетов аметист, Гранит