Авто-мото

Кога Кинезите крадат, крадат без усул: Новиот кинески производител на електрични автомобили Xpeng е копи-пејст на Tesla

Компанијата Tesla веќе ги обвини за кражба на доверлива документација за автопилотот на возилото, но кинеската дрскост не застанува тука. Од сега на веб страницата на компанијата Xpeng се појави ново возило кое е плукнат Model S, со полоши перформанси, но поубав дизајн. Освен надворешно, автомобилот личи на Tesla Model S и внатрешно. А кога

Ламборџини направи јахта вредна 3,4 милиони долари и сосема е во нивниот стил

Дали некогаш сте погледнале луксузен спортски автомобил и си помисливте: „Знаеш што, многу подобро ќе изгледаше да беше голема луксузна јахта.“ Доколку е така вашата замисла се има исполнето. Ламборџини се здружи со „The Italian Sea Group“ за да создаде јахта од 3,4 милиони американски долари. Запознајте ја Tecnomar for Lamborghini 63, импресивна јахта во