Авто-мото

Турска компанија направи вистински трансформер од BMW

Фанови на Трансформери обрнете внимание! Има една компанија во Турција што прави реални трансформери од БМВ-а. Компанијата одговорна за маскираните вистински роботи се нарекува Летвизија, турска компанија за истражување и развој која создава, како што ги нарекува, Летрони. Како што се гледа на снимките подолу, она што изгледа како црвен BMW со нормален изглед, може

Овој мотор со моќност на авион изгледа како да дошол од иднината

TMC Dumont можеби е најкул мотоцикл што досега сме го виделе и навистина треба да се види за да се поверува. Футуристичкиот ѕвер изгледа како да излегол од Петтиот елемент, но тој е реален. Иако уште е само концепт, станува збор за прилично импресивно парче инженерство. Толку многу се случува со овој мотор што е

Ова бродче од 12 милиони долари има тркачки мотор од Ферари Ф1

Дали некогаш сте виделе како Ферари оди на отворено море? Иако можеби звучи како фантазија на Џејмс Бонд, таков брод беше направен уште во далечната 1952 година и може да биде ваш за „само“ 12 милиони долари. Ферари Арно XI од 1952 година е единствен хидроавион, дизајниран од славниот италијански тркач со брзи чамци и

Инженери креираа возило кое од автобус може да се претвори во товарно возило

Инженерите создадоа возило што може да се претвори од автобус во товарно возило во обид да направат многу помалку возбудлива верзија на Трансформери. Наречено U-Shift, возилото со уникатен изглед е опишано како „концептно возило со повеќе апликации, вклучувајќи превоз на товар и луѓе“. Неговите апликации се вклопуваат во главната каросерија на возилото како еден голем