Спорт

Фер плеј во футсал каков што ретко се гледа на фудбалските терени: Играчот одби да даде гол, затоа што еден противнички играч беше повреден!

Разликата најверојатно ја прават играчите, кои овде играат само од љубов, додека фудбалерите тоа го прават за милиони. Видеото е од футсал натпревар во Шпанија, кога еден од играчите заслужи голема почит заради неговиот спортски потег. Фудблерот на Карагена, Солано, на празен гол ја испрати топката надвор од теренот, затоа што еден од играчите на

Целосен тренинг на телото за само 5 минути, за оние кои велат дека немаат време за финтнес!

Со оваа комбинација на вежби повеќе немате никакво оправдување. Пуштајте го видеото на цел екран, застанувајте на нозе и следните 5 минути искористете ги за да си обезбедите здрава иднина. Едноставно е! Само пуштете го видеото и имитирајте сè што прави инструкторот!

Скијачот имаше голема среќа што не се искрши при овој лет од од 24 метри н спуст

Застрашувачкиот момент кога швајцарскиот скијач Мауро Кавизел при првиот скок на комбинираниот спуст во Венген, Швајцарија. Поради оваа грешка, тој не успеа да ја заврши трката, но може да биде среќен што остана неповреден. Забавена снимка од инцидентот