Ѕвездата од „Форест Гамп“, Гери Синис однесе над 1.000 деца на паднати борци во „најсреќното место во светот“

Актерот – кој играше потполковник Ден Тејлор во филмот во 1994 година – однесе околу 1.700 членови на семејства на паднати борци во Орландо, Флорида, на пет дена, со сите платени трошоци во Дизниленд.

Ова е дел од иницијативата „Снежни топки експрес“ на Фондацијата Гери Синис, која започна во 2006 година кога еден паднат војник напишал писмо посакувајќи тој и неговото семејство да имаат можност да заминат во Дизниленд.

„Денес започнува нашиот GSF снежни топки експрес # 14. Над 1000 деца на паднати војници патуваат со преживеан родител или старател, над 1.750 во целост, преку нашиот партнер за патување @AmericanAir во Дизниленд како дел од нашата програма @GarySiniseFound Snowball Express.“, напишал актерот на Твитер.

Тој ги испраќа децата на аеродромот, а наскоро и тој самиот ќе им се придружи. Секој декември, фондацијата Гери Синис се здружува со „Американ ерлајнс“ за да им обезбеди бесплатен одмор на семејствата од САД.