Џиновкса стоногаалка – домашно милениче какво што ретко кој би посакал да има

Замисли да те разбуди на сабајле со лазење по лицето!

Инаку ова е африканска џиновска стоногалка, која расте до 38 сантиметри во должина и има 256 нозе и живее во шумите на источна Африка. Животниот век ѝ е од 5-7 години.