„Џони, марш! Да се снимам како кревам тегови!“

„На кого бе ти марш!? Сега ќе ти покажам!“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.