10 акциони филмови кои ќе ви ја раздвижат монотонијата во следните денови

Акцијата секогаш носи возбуда и го крева адреналинот. Во овој стресен период монотонијата владее и на секој од нас добро би му дошло да се релаксира и да се префли во светот на хероите каде што добрите на крајот секогаш победуваат.

Со таков позитивизам треба да поминуваат и нашите денови во изолација, а овие 10 одлични филмови од жанрот акција дефинитивно ќе ни помогнат во тоа.

10. Ангелот падна (ANGEL HAS FALLEN)

9. 21 Мост (21 BRIDGES)

8. Црно и сино (BLACK AND BLUE)

7. Брзи и бесни, Хобс и Шо (FAST & FURIOUS PRESENTS: HOBBS & SHAW)

6. Тројна закана (TRIPLE THREAT)

5. Ладна потера (COLD PURSUIT)

4. Тројна граница (TRIPLE FRONTIER)

3. Господар З (MASTER Z: IP MAN LEGACY)

2. Џон Вик: Поглавје 3 – Парабелум (JOHN WICK: CHAPTER 3 – PARABELLUM)

1. Сенка (SHADOW)