10 актери кои повторно ги одиграле своите култни улоги (некои воопшто не се промениле)

Во Холивуд, некои актери успеаја да си го изнајдат сопствениот пат до успехот постигнувајќи хит на благајните. Продуцентите сметаа дека би било одлична идеја да се издаде продолжение, што може или не мора да биде толку успешно како оригиналниот филм.

Но, едно е сигурно: секогаш кога протагонистите решиле повторно да ја играат истата улога, тие требало да се соочат со предизвикот на текот на времето. И некои од нив, всушност добро поминаа.

1. Киану Ривс и Алекс Винтер: Одлична авантура на Бил и Тед и Бил и Тед се соочуваат со музиката

2. Ентони Хопкинс: Кога јагнињата ќе стивнат и Ханибал

3. Ентони Перкинс и Вера Мајлс: Психо и Психо II

4. Силвестер Сталоне: Роки V и Роки Балбоа

5. Ал Пачино: Кум II и Кум III

6. Вил Смит и Томи Ли Џонс: Мажи во црно II и Мажи во црно III

7. Кортни Кокс: Вресок 3 и Вресок 4

8. Харисон Форд: Војна на Ѕвездите: Епизода IV – Нова надеж и Војна на Ѕвездите: Епизода IX – Подемот на Скајвокер

9. Мајкл Даглас: Вол Стрит и Вол Стрит 2: Парите никогаш не спијат

10. Бен Стилер и Овен Вилсон: Зуландер и Зуландер 2