10 добри афоризми за ситуацијата во која сме заглавени

Колку јас можам да лежам, тие толку карантини не можат да измислат.

– – – – – – –

Настапија тешки времиња за мажите, кои им велеа на своите жени: „Ќе го поправам тоа кога ќе имам време!“

– – – – – – –

За оние од вас кои се чудат зошто ја нема пролетта, да знаете дека е под карантин до 18-ти мај!

– – – – – – –

Карантинот прави чуда:
– Една жена го изневери својот љубовник со мажот си.

– – – – – – –

Според најновата анкета на репрезентативен примерок, 52% од мажите во Македонија во време на пандемија посегаат по чашката. Останатите 48% пијат од шишето.

– – – – – – –

Нов женски проблем – има што да облече, но нема каде да оди.

– – – – – – –

Прв пат во историјата на човештвото, секоја жена знае каде е мажот ѝ.

– – – – – – –

– Шефе, ќе има ли плата овој месец?
– Што ќе ти е плата, сѐ е затворено.

– – – – – – –

Ништо не ја краси жената која спие, како седнатото до неа детенце со фломастери.

– – – – – – –

Се молевте викендот да продолжи 7 дена? Е, претеравте со молитвите!