10 докази дека Сингапур е земја во која веќе пристигнала иднината

И покрај малата територија и недостатокот на природни ресурси, Сингапур сега е една од најразвиените земји. Рангира високо на клучните социјални индикатори: образование, здравствена заштита, квалитет на живот и лична безбедност. Сингапурците имаат еден од најдобрите очекувања на животот во светот, како и најбрзиот интернет.

Супер дрвјата со соларен погон ѝ вдахнуваат живот на градската оаза во Сингапур

Постарите и лицата со попреченост можат да го користат својот пасш за да добијат повеќе време да ја преминат улицата

Вака изгледа еден Универзитет

„Најлудиот облак што сум го видел во Сингапур. Фотографирано пред ударот на невремето“

Еве една ваква розова станица

Што не може да се направи во Сингапур и соодветните казни пишано во весник

Пеење на јавно место – затвор до 3 месеци. Користење туѓа необезбедена Wi-Fi мрежа – 10 000 долари или затвор до 3 месеци. Хранење гулаби – 500 долари. Не пуштање вода во тоалет- до 150 долари. Одење голи дома – 1.000 долари.

Паркот за морски животни беше најголемиот океанариум во светот сè додека не беше надминат од Кралството Кимелонг океан во НР Кина

„Најмалиот Мекдоналдс што сум го видел во животот“

„Треба да престанете да се сончате ако бојата на кожата одговара на бојата на овој знак“

Познат хотел Marina Bay Sands со отворен базен на покривот