10 досетливи афоризми кои ќе ви го развеселат денот

Во принцип Македонецот батерии не менува! Го треска далечинското додека не проработи!

– – – – – –

Се случува да разговараш со некого, а погледот му е еден таков: сијалицата свети, а дома нема никој.

– – – – – –

Од денес почнав да вежбам. Направив 5 склекови и веднаш се виде разлика. Станав блед и сакав да се онесвестам.

– – – – – –

Не е скапа авионската карта до море, туку ти лошо си се омажила.

– – – – – –

Трагедиjа во Скопје! Родители го исфрлија своето дете на улица и тоа точно на неговиот 40-ти роденден.

– – – – – –

Кога си родител, ти не одиш да спиеш. Ти одиш да се онесвестиш.

– – – – – –

Кога еден маж почне да заработува повеќе пари, му се присакуваат повеќе жени, кога жената почне да заработува повеќе пари, сфаќа дека може и без мажи…

– – – – – –

За да си го скријат лицето од мажите, жените не треба да носат вел. Мини сукњата е многу поефективна!

– – – – – –

Ние сме земја на тешки сељаци, но не такви што копаат ниви, туку што глумат господа.

– – – – – –

Во Америка тој што ќе испие 5 пива е алкохоличар, а кај нас, тој вози накај дома.