10 досетливи афоризми за брзо поткревање на расположението

Животот е како Рубикова коцка. Таман ќе го подредиш од едната страна, гледаш од другата сѐ си е*ало мајката!

– – – – – –

Пепелашка си е среќлика. Кај неа тиквата ќе се претвори во кочија, а кај нас во премиер!

– – – – – –

Помислете си, колку луѓе ќе ослабеа, ако телефонот имаше педали од кои зависи брзината на интернетот!

– – – – – –

Нема погорда и посамоуверена жена, од таа што успешно паркирала.

– – – – – –

Мажите се како кокошките… На 20 метри од дома и веќе се ничии. А лисици демнат отсекаде…

– – – – – –

Им се чудам на Шкотите, како можат да чекаат вискито да одлежи 5-10 години?! Ние ракијата ја почнуваме уште од казанот.

– – – – – –

Научниците го открија најстрашниот ѕвер: Жена на диета, со менструација, кој се труди да ги откаже цигарите и е разочарана од мажите.

– – – – – –

Лето е… Што му треба на човек – малку нафта за јахтата и црн леб за кавијарот…

– – – – – –

– Како се вика маж, кој сака само жени, во 2020?
– Ретрос*ксуалец!

– – – – – –

– Што е заедничко помеѓу дијареата и електричниот автомобил?
– Стравот дека може да не стигнеш до дома!