10 емотикони кои постојано ги употребуваме за погрешна намена

Сите ние сме големи љубители на емотикони и често мислиме дека емоциите подобро се изразуваат со емотикони отколку со зборови. Додека зборуваме, креаторите на емотикони работат дење и ноќе за да ги ажурираат сега традиционалните слики што првично беа создадени во Јапонија. Еве што најголем дел од нас мислат дека значат одредени емотикони и објаснување што всушност претставуваат тие.

10. Маникир

  • Означува рамнодушност кон некого или нешто или дека не ни е грижа што луѓето мислат или зборуваат за нас.

9. Личност која ќе заплаче од тага

  • Овој емотикон е всушност изразување понизност кога се бара нешто.

8.  Здодевност

  • Целта е да искаже лошо расположение и иритираност, а не досада.

7. Кога некој ќе остане без зборови

  • Се користи да се сокријат емоции како разочарување или тага.

6. Календар

  • На овој ден се одбележува „Интернационалниот ден на емотикони“.

5. Стрелка

  • Ова е значка која ја добиваат младите возачи во нивната прва година од возење автомобил. Исто така се користи за да се посочи на некој почетник.

4. Спирала

  • Сликата симболизира циклон, тајфун или торнадо. Исто така опишува чувство на вртоглавица.

3. Сарказам, иронија

  • Овој емотикон е како да наведнувате раменици, едниставно искажува дека не ви е грижа за нешто.

2. Чудна направа

  • Ова всушност е пејџер кој се користел во блиското минато.

1. Месечина и сонце

  • Ова е традиционална карта од играта Ханафуда. Овој шпил припаѓа на Сусуки групата и го претставува месецот Август.