10 филмови што ви овозможуваат да патувате низ светот без да го напуштите вашиот кауч

Не секогаш имаме можност да патуваме до местата кои сонуваме да ги видиме. За среќа, има филмови кои ни помагаат да избегаме од реалноста за момент и да го истражуваат светот без да го напуштиме нашиот дом.

Во овие филмови, градовите и пејзажите се вистинските sвезди и ветуваат дека ќе ве инспирираат да го испланирате следниот одмор.

1. Babel (2006)

2. Into the Wild (2007)

3. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

4. Midnight in Paris (2011)

5. Y tu mamá también (2001)

6. Eat Pray Love (2010)

7. The Darjeeling Limited (2007)

8. The Motorcycle Diaries (2004)

9. Lost in Translation (2003)

10. The Beach (2000)