10 фото-споредби помеѓу животните и нивните предци кои никој не оставаат рамнодушен

Пред милиони години, суштества што денес би ни изгледале непознати шетале, скокале и трчале околу нашата планета. Нивниот изглед лесно ќе им донесе улоги во паркот Јура, дури и без учество во кастингот. Со текот на времето, еволуцијата ги направила своите корекции во нивниот изглед, па дури и во однесувањето, кои биле толку огромни што нивните потомци би се исплашиле да ги видат нивните далечни „родители“ ако ги сретнат денес. Крајот дефинитивно ќе ве изненади.

Мачка – Миацидае

Кит – Индохијус

Коза – Андревсархус

Мрзливец – Мегатериум

Свиња – Ентелодонт

Коала – Дипротодон

Ајкула – Мегалодон

Коњ – Макраухенија

Носорог – Парацератериум

Кокошка – Тираносаурус

Т-Рекс е еден од најпознатите диносауруси на нашата планета. Сликата на популарното суштество од праисториската џунгла во филмот „Паркот Јура“ го направи препознатлив низ целиот свет. Иако изгледот на ова џиновско суштество не личи на изгледот на птицата, ДНК на Тираносаурусот во голема мера е сличен на оној на модерните кокошки. Верувале или не, денешните научници сериозно дискутираат за веројатноста дека главното зло на примитивната планета Земја е во иста крвна линија со пердувестите пријатели.