10 фотографии кои ни покажуваат како животните го гледаат светот преку сопствените очи

Светот може да изгледа како шарено место, но навистина зависи од тоа што виго овозможуваат очите. Луѓето, на пример, се чувствителни на само 3 бои: црвена, сина и зелена, но ова ни овозможува да ги видиме боите што произлегуваат од нив.

Додека животните имаат очи што доаѓаат со сите различни видови „визија“, при што некои можат да видат бои, кои само можеме да ги замислиме.

Птици

Мачки

Ракчиња

Кози

Шкорпии

Лилјаци

Слепи кучиња

Зајаци

Лигњи

Црви