10 фотографии кои треба да ги видите за да го сфатите светот подобро

Светот има свои трикови. Не е лесно да се пресмета колку е голема планетата Јупитер или слично.

Нема ништо подобро од слика што остава објаснување пред вашите очи или барем ви отвара нова перспектива со која можете да го гледате светот од друг агол. Овие фотографии објаснуваат токму такви нови приказни.

1. Користејќи ги ултравиолетовите и инфрацрвените филтри, Месечината открива скриени карактеристики

2. Дрво полу спасено од пожар

3. Еве како изгледале античките хиероглифи пред да избледат

4. 392-годишна ајкула од Гренланд, која скита по океанот од 1627 година

5. Ова е целиот универзум во една слика

6. Хартија под микроскоп

7. Границата помеѓу Сан Диего, Калифорнија и Тихуана, Мексико

8. Ако Јупитер беше на исто растојание како Месечината од Земјата

9. Желка која излегува од хибернација

10. Судирање на реките во Женева, Швајцарија