10-годишно девојче ни ја покажува својата сила откако го „смачка“ својот противник во борба со раце

Иако изгледа дека е доста помала од нејзиниот противник, девојчето компензира за својата големина со чиста вештина. Отпрвин, нејзиниот машки противник се чини дека го презема водството, но не за долго.

Оригиналната снимка датира од октомври 2019 година и ја прикажува тогашната десетгодишна Габриела Вигант, ќерка на професионалниот шампион во борење со раце Роб Вигеант џуниор.

Погледнете го натпреварот подолу:

 

Обожавателите на борење со раце беа импресионирани од девојчето кое очигледно го следи својот славен татко, а многумина останаа во целосна зачудени од нејзината извонредна сила.