10 илјади долари за 1 ноќ?! Добредојдовте во најскриениот хотел во светот!

Осаменоста е скапа. Очигледно, сопствениците на Шелдон Шале се воделе токму од оваа логика при изборот на нивната ценовна политика. Во овој хотел можете да престојувате најмалку 3 ноќевања и ќе треба да платите 35 илјади долари. Хотелот е толку отсечен од светот, што до него може да се стигне само со хеликоптер.

Хотелот Шелдон Шале е отворен во 2018 година, а главна карактеристика е неговата локација. Зградата на хотелот е изградена во Националниот парк Денали на Алјаска, на карпа до глечерот Рут. Хотелот се наоѓа на надморска височина од 1829 метри и на своите гости им нуди неверојатен поглед на околните планински масиви. Во исто време, сопствениците ја нагласуваат приватноста на објектот. Овде можете да стигнете само со приватен хеликоптер, едноставно нема патишта во непосредна близина.

Веројатно поради сложената логистика во Шелдон Шале, можете да престојувате најмалку три ноќи. За таков период, ќе треба да платите 35 илјади долари. Покрај транспортот со хеликоптер, цената вклучува сопствен консиерж, храна од професионален готвач, како и разновидни активности на отворено: планинарење, возење со санка за кучиња. Хотелот има само 5 двокреветни соби, така што нема да ве замараат голем број луѓе.