10 илустрации кои покажуваат како изгледа да се имаат браќа и сестри

Да имате брат или сестра е забавен, но и емотивен ролеркостер. Тие се оние кај кои трчате за утеха и оние кон кои врескате од нервоза. Дури и откако ќе пораснете и живеете одвоено од нив, сè уште имате незаборавни времиња на нераскинлива врска на кои постојано сакате да се навраќате.

И додека размислувате за нив, запомнете дека некои од нив сега можат да бидат прилично смешни дури и тогаш да ве повредиле.

1. Ако не сте единственот дете или прво дете, тогаш мора да преносувате облека

2. Понекогаш е тешко да добиете внимание во семејството

3. Секогаш имате на кој да се смеете и кој да ви се смее

4. Вашите браќа и сестри се ваши партнери во криминалот, но и жртвени јагниња

5. Морате да споделувате храна па јадете побрзо за да добиете повеќе

6. Доколку сте во неволја имате на кој да се потпрете

7. Имате со кој да ги споделите проблемите со родителите

8. Кога не се со вас или се чувствувате осамено… или возбудено

9. Често ве споредуваат со нив или вие самите се споредувате

10. Задевањето на братот или сестрата е животна мисија без разлика на годините