10 илустрации кои покажуваат колку се промени светот за само 10 години

Семејните пикници се претворија во селфи фестивали, емотиковите ги заменија зборовите, а образованието стана нешто што богатите можат да си го дозволат.

Светот сигурно се смени многу во последните 10 години и ние едвај дури и го забележавме тоа.

1. Објави го на Интернет или никогаш не се случило.

2. Дали ги контролирате гаџетите или тие ве контролираат?

3. Чуда на природата

4. Дефиниција на забава

5. Воздух, воздух, насекаде, но ништо за дишење …

6. Можете или да спасите лице или да ги „зачувате“ како JPEG.

7. За вашата прва работа, треба да имате долгогодишно искуство.

8. Ви недостасуваат пријателите? Лајкнете им ги фотографиите.

9. Добивањето добри оценки не е веќе одговорност на детето.

10. Стареење во обратна насока