10 интересни дизајни кои нè потсетуваат дека немаме „планета Б“

Понекогаш луѓето забораваат дека нашата планета е нашиот единствен дом кој ни обезбедува сè што ни треба. Од целата пластика што завршува во нашиот океан и го убива нашиот поморски живот до тешкото сечење на дрвјата, ние ѝ наштетуваме повеќе на нашата околина од што сме свесни за тоа. Значи, сега се чини како добро време за сите да оставиме некои од нашите лоши навики зад себе и да прифатиме еколошки начин на живот.

1. Кога весниците не завршат во ѓубре:

2. Ласерска ознака наместо пластични налепници

3. Вака користеното шише за млеко може да се трансформира во сад за наводнување.

4. Кажете не за хартиени крпи

5. Ова пенкало од швајцарскиот Caran’d Ache е направено со рециклирани капсули за кафе.

6. Рециклиран носач на чаши за кафе е направен од шишиња за млеко и друга собрана пластика

7. Можете дури и да изградите куќа користејќи пластични шишиња.

8. Шопинг кеса може да се користи и како хартија за подароци

9. Цевчиња направени од тревки

10. Кафулето BrickOven ја служи целата нивна храна во садови направени од суви лисја.