10 кратки новогодишни вицови за кажување во друштво на најлудата ноќ

Во минатото најхрабрите мажи оделе во војна. Денес најхрабрите мажи одат во трговски центар во последниот викенд пред Нова Година.

– – – – – – –

Му порачав на Дедо Мраз да ми ја донесе една нова Тесла. Сега ме копка дали ме разбрал правилно.

– – – – – – –

На неколку дена пред Нова Година некој ѕвони на вратата.
– Кој е?
– Платата!
– Ооо, повели влази. Седни!
– Нема потреба, за кратко сум само.

– – – – – – –

Дедо Мраз оди на психијатар и вели:
– Не верувам во себе…

– – – – – – –

Во какви луѓе сум верувала… Зошто пак да не верувам и во Дедо Мраз?!

– – – – – – –

01.01. датумот на кој 86% од жените започнуваат диета, а 78% од мажите почнуваат да вежбаат.

– – – – – – –

Ноќта на Божиќ. Одделението за гастроентерохепатологија. Во салата влегува нервозна медицинска сестра со една цевка во раката, се доближува до еден пациент и му шепнува на увото:
– Мери КлиЗмас, душо!

– – – – – – –

Започнувам засилено да учам албански и турски и после Нова година се селам во Германија!

– – – – – – –

– Ало, Илиев!
– Ооо, здраво шефе. Што има?
– Ќе ти зададам една гатанка: Не пуши, не пие, а на Нова Година е дежурен. Кој е тој?

– – – – – – –

Не заборавајте дека:
Сите чинии кои ќе ги сликате на новогодишната вечер, наредниот ден ќе треба да ги измиете!