10 кратки вицови и афоризми за повесел ден

Здравје – тоа е, кога влегуваш во аптеката само за презервативи…

– – – – – –

Македонските работодавачи се цврсто убедени дека среќата не е во парите!

– – – – – –

– Соблекувај се, ќе ја лекуваме депресијата.
– Но јас не сум во депресија!
– Јас сум!

– – – – – –

Бидејќи знам дека не можам да им угодам на сите, ќе се ограничам само на себе си!

– – – – – –

Шолјата за кафе рекла:
– Јас сум поубава!
Ракиената рекла:
– Можеби си поубава, ама со тебе никој не се чука!

– – – – – –

Секој виц содржи мала доза на хумор и голема доза на вистина!

– – – – – –

Ерген – маж, кој мечтае да се ожени. Женет – маж, кој мечтае да е ерген…

– – – – – –

Главната предност да си маж е што можеш да видиш друг маж со иста блуза како твојата и пак да си останете пријатели.

– – – – – –

Политичка коректност:
– Не се вели љубовница, туку трета половина!

– – – – – –

Понекогаш само сакам некој да ме гушне и да ми рече:
– Знам дека ти е тешко. Еве ти едно чоколадо и сто илјади евра!