10 кратки вицови и афоризми за уште поубав ден

– Мажу, решив овој пат и јас да дојдам со тебе во Италија. Какви алишта да си земам?
– Работнички и пижама…

– – – – – –

Сопругот се врати од пат малку порано и виде малку повеќе.

– – – – – –

„Купидом“ – старогрчки бог на хипотеките!

– – – – – –

– Ленче, претерано многу трошиш на шминка, ќе полудам!
– Зоки, ако ме видеше без шминка, одамна ќе полудеше!

– – – – – –

Кога бев дете ми објаснуваа колку добро ќе живеам после 30 години ако учам напорно. Учев, изучив, поминаа и тие 30 години. Сега ми објаснуваат колку добро сум живеел како дете.

– – – – – –

Баба ми секогаш ми велеше: „Внучко, најстрашната безработица е кога не ти работи главата!“

– – – – – –

Дедо ми пак, секогаш ми велеше: „Внучко, за да живееш, треба да работиш. А за да живееш добро, треба да правиш нешто друго!“

– – – – – –

Љубов е, кога околу тебе има сто жени, а ти мислиш само на пет-шест.

– – – – – –

Љубител на алкохолот си, ако знаеш кога затвора продавницата. Алкохоличар си, ако знаеш кога отвора.

– – – – – –

Жените после 40 се како мафијата. Многу гревови, а ниту еден сведок.