10 кратки вицови и афоризми за весел старт на работната недела

Македонија е единствената држава во која секој предмет си има мајка.

– – – – – –

За бракот да трае, треба жената да е слепа, мажот глув, а свекрвата нема.

– – – – – –

Ах, тој Фејсбук! Не ми е криво за гравот, туку за убавото тенџере.

– – – – – –

– Ти читаш ли француски љубовни романи?
– Не, јас гледам германски љубовни филмови!

– – – – – –

– Докторе, Ви благодарам многу!
– Е, де де, не мора да ми заблагодарувате толку, и 1000 денари ќе завршат работа.

– – – – – –

Таа:
– Ми излегоа пликови на рацете од таа метла!
Тој:
– Па следниот пат земи ја колата бе мила…

– – – – – –

– Смири се бе мажу! Комшијата од трети не ми е љубовник, тој е само твој подизведувач!

– – – – – –

За да не се разболите, пред да си легнете, треба да испиете 100 грама ракија за дезинфекција. Вчера си легнав ШЕСТ ПАТИ!!!

– – – – – –

Откако почнав да работам од дома, сфатив зошто мачката постојано ми бара јадење!

– – – – – –

– Леле мажу, само што бев во тоалет. Имам две цртички!
– И јас. Во тоалетот сигналот ни е слаб!