10 кратки вицови за брзо развеселување

Како што доаѓа есента, станувам сè попривлечна за мажите! Веќе имам 200 тегли кисели краставички и 400 литри ракија!

– – – – – – –

– Дедо, зошто не си ги ставиш парите во банка? Ќе ти даваат камата и ќе ти се зголемат!
– Слушај внучко, дедо што ќе ти каже од искуство. Само тој доле се зголемува во туѓи раце!

– – – – – – –

Таман се зарадував дека запознав интелигентен маж, тој почна да ми ги лајкува глупостите!

– – – – – – –

– Жено, сакаш ли да мавнеш една ракиичка?
– Не!
– А сега ти прашај ме мене!

– – – – – – –

И женетиот маж може да биде среќен. Доволно е само да не разбере жена му.

– – – – – – –

– Драги, мислам дека сум склона кон дебелеење!
– Не бе душо, ти само многу јадеш!

– – – – – – –

Јас на темно личам на Леонардо Ди Каприо. Ама, треба да е навистина мнооогу темно.

– – – – – – –

– Миме, зошто не си земаш од ќебапите и помфритот? Многу се вкусни!
– Па затоа што, Иване, другите одат на кино со чипс и пуканки.

– – – – – – –

Се случва, сеќаваш некого и веќе знаеш, дека сакаш да го поминеш животот без него.

– – – – – – –

Прашуваат македонски политичар:
– Која ви беше првата работа?
– Да не ѝ го враќам на мама кусурот од продавница!