10 кратки вицови за брзо развеселување

Ненадеен сончев удар е, кога твоето сонце те фати со друго сонце…

– – – – – –

Само Македонец може да пие во петок за здравје, така што во понеделник да не е ни жив ни мртов.

– – – – – –

Еден дечко запира жена во центарот Скопје и ја прашува:
– Бабо, како најбрзо да стигнам до Карпош 4?
– Многу е лесно. Наречи ме уште еднаш „бабо“!

– – – – – –

Го ставам, го вадам, го ставам, го вадам… Значи не можам да си го приберам палтото во шифоњерот од ова време!

– – – – – –

Не пијам, не пушам, не изневерувам, перам, чистам, готвам, пеглам и бришам прашина… Не се фалам – се жалам.

– – – – – –

Да… во Македонија се среќаваат и паметни луѓе, но со кого и каде, не знам!

– – – – – –

Ме поканија на кафе, а ми турија ракија. Веднаш сфатив дека тие луѓе ме сакаат и почитуваат.

– – – – – –

– Мамо, мамо, колку години треба да имам за да се враќам дома од излегување кога сакам?
– Сине, дури ни тетко ти нема толку години.

– – – – – –

– Твојот каков е во кревет – спринтер или маратонец?
– Оф, јас би рекла дека е оној со пиштолот што пука пред стартот на трката.

– – – – – –

Браво за комшивката! Дваесет и две минути го пцуеше мажот си и ниту еднаш не се повтори. Е тоа ти се вика наставничка по македонски јазик!