10 кратки вицови за долго смеење

Зад секој голем маж, кој знае како да ја спаси Македонија од дното на кое се наоѓа, се наоѓа муштерија, кој се вози во неговото такси.

– – – – – –

Никогаш не застанувај на едно колено заради жена, која што не би застанала на две заради тебе!

– – – – – –

Телефонот му ѕвони на докторот, кој штотуку се оженил. Негови колеги го викаат да играат карти. По разговорот, тој ѝ вели ма младата сопруга:
– Итен случај!
– Сериозно ли е?
– Многу! Тројца доктори веќе се таму!

– – – – – –

– Како воспитавте толку умно и добро дете?
Јас:
– Преку лаги, закани и уцени…

– – – – – –

Таков израз како „Ме боли глава“ на кинески не постои. Тие затоа се милијарда и пол…

– – – – – –

– Жена ми тврди дека се омажила за мене заради моето чувство за хумор. Јас ѝ велам:
„А јас пак мислев, затоа што сум голем е*ач?!“
А таа:
– Ете гледаш ли? Е за тоа чувство за хумор ти зборувам?

– – – – – –

Секоја жена во некој момент од животот се соочува со дилемата дали да го чека принцот или да преспие со коњот?

– – – – – –

Маж кој што отстапува кога греши е удар. Маж кој што отстапува кога е во право е женет!

– – – – – –

– Деца, денес ќе учиме за буквичката „К“. Кажете им зборчиња кои што започнуваат на буквата „К“. Зоки, ти не! Уште не си го довел татко ти за „П“.

– – – – – –

Конечно ми е јасно зошто секоја нова година на ТВ ни го пуштаа „Сам дома“… Нѐ спремале гадовите…