10 кратки вицови за долго смеење

Што е тоа? Орган којшто нема коски во него, има вени, пулсира и се поврзува со љубовта?
Драги дами, спротивно на вашите очекувања – тоа е срцето!

– – – – – –

Кога поминувате улица во Македонија, не гледајте во семафорот, туку во автомобилите! Исклучително ретки се случаите на луѓе удрени од семафор!

– – – – – –

Си купив паметен фрижидер со распознавање на лице. Првата вечер му велам:
– Ајде отвори се бе, пи*ка ти мајчина…
А тој им одговара:
– Вие го достигнавте максималниот број на калории. Ве молам дојдете утре.

– – – – – –

– И запомни, сине! Кога ќе затвориш една врата, друга ќе се отвори!
– Знам бе, тато. Не ми е прв пат да го возам Југото…

– – – – – –

Отидов на забар, ги видов цените на вештачките заби. Ќе си земам блендер.

– – – – – –

„Ја гледам целта. Пречки не гледам. Верувам во себе! Јас можам!“ – беа последните мисли на кокошката, пред да претрча преку улицата.

– – – – – –

– Како го постигнуваш тоа, да си толку младолика за своите години?
– Како, како? Па, лесно е! Ги лажам сите дека сум 10 години постара.

– – – – – –

Жена ми веќе 20 дена ја боли половината. По цела ноќ офка. Јас по цел ден одам со зацрвенети очи. Кошивките ме гледаат со восхит и влажен поглед.

– – – – – –

Денешните огласи за работа звучат вака:
„Бараме девица со минимум 2 години искуство во с*ксот!“

– – – – – –

– Не те ли натажува фактот, дека сите другарки ти се омажија, а ти не?
– Ме натажува, ама не знам како да им помогнам.